Ovocné knedlíky jsou oblíbenou sladkou lahůdkou

Chcete si pochutnat na nějakém sladkém pokrmu? Dáváte přednost české klasice? Potom se do Vašeho hledáčku dostanou ovocné knedlíky. Ty mohou samozřejmě nabývat nejrůznějších příchutí podle toho, co do nich vložíte. Obvykle se používá sezónní ovoce. Díky tomu se setkáte s knedlíky plněními jahodami,...

Bramboráky si můžete dochutit podle svých potřeb

Patříte k milovníkům brambor? Rádi z této ingredience připravujete nejrůznější pokrmy? Pak určitě s láskou děláte bramboračku. Kromě ní si však můžete pochutnat ještě na jednom lahodném pokrmu chystaném z brambor. Jsou to české bramboráky nevyžadují příliš námahy a času. Takový rychlý oběd...

Kapr s bramborovým salátem kdykoliv během roku

Chcete si pochutnat na některé z českých kulinářských klasik? Potom vsaďte na ovocné knedlíky. Jestliže dáváte přednost spíše rybám, jasnou volbou se stane kapr s bramborovým salátem. Pokrm, který u Čechů získává na oblibě hlavně kolem Vánoc. Takto připravovaného kapra si ovšem můžete dopřávat kdykoliv...

Jablečný štrůdl je vynikající dezert ke kávě

Máte chuť na něco sladkého? Chcete si připravit domácí a ryze tradiční dobrotu ke kávě? Potom u Vás bude mít velké šance jablečný štrůdl. Ten je víceméně českou klasikou. Možná i proto, že jeho příprava není ničím příliš náročným a ani z pohledu délky pečení Vás tato dobrota neokrade o spoustu...

Rajská omáčka – S poctivou přípravou nejdál dojdeš

Máte chuť na pořádnou českou klasiku? Dneska si dáme buď svíčkovou na smetaně, nebo zkusíme něco jinýho - třeba rajskou omáčku. A když už mluvíme o rajčatech, věděli jste, že existujou i černý rajčata? Ty jsou mnohem zdravější než ty běžný červený. Ale zpátky k naší omáčce - dneska ji uděláme s masovejma...

Smažený sýr – Není jednoduššího a rychlejšího jídla

Rychlé a jednoduché vaření láká určitě spoustu lidí. Mnohdy není čas na žádná gastronomická kouzla a je třeba připravit něco k snědku. Moc času Vám nezaberou například bramboráky. My se dnes zaměříte na trochu jiný smažený pokrm. Ten mimochodem patří také k české stálici. Je to smažený...

Pizza je ikonickým jídlem Itálie

Pizza je pokrmem, se kterým se na talíři setkal pravděpodobně každý. Je stejně známá, jako například vídeňský řízek. Jen s tím rozdílem, že tento kruhový pokrm je pomyslným symbolem Itálie. Všichni ji ochutnali, málokdo však o ní ví něco více. Pojďte s námi proniknout do tajů lahodné pizzy. Středně...

Koprová omáčka, jak ji neznáte

Koprová omáčka je českým tradičním jídlem. Dalo by se říci, že pro Čechy znamená to samé, jako pro Italy jejich pizza. Nutno podotknout, že jedni ji milují, ostatní zase nenávidí. Je však pravdou, že jinak zvaná koprovka si podmaní většinu labužníků. Navíc existuje v různých variantách...

Česnečka musí mít skutečné grády

Česnečka je dalším z lahodných pokrmů, na který se dnes zaměříme. Naposledy jsme Vám prozradili, jak se dělá koprová omáčka. Tentokrát dáme přednost polévce a ne ledajaké. Polévka plná česneku je skvělá na posílení organismu. Nejenom, že si pochutnáte, ale zároveň dodáte svému tělu něco navíc. Vitamín A,...

Vídeňský řízek jako symbol Rakouska

Vídeňský řízek pravděpodobně není třeba zdlouhavě představovat. V Rakousku je moc dobře znám, jako například koprová omáčka v České republice. Málokdo však tuší, jak si takovou pochoutku připravit podle tradičního a do detailu popsaného receptu. A právě k těmto účelům slouží tento...