Česnečka musí mít skutečné grády

Česnečka je dalším z lahodných pokrmů, na který se dnes zaměříme. Naposledy jsme Vám prozradili, jak se dělá koprová omáčka. Tentokrát dáme přednost polévce a ne ledajaké. Polévka plná česneku je skvělá na posílení organismu. Nejenom, že si pochutnáte, ale zároveň dodáte svému tělu něco navíc.

  • Vitamín A, B a C
  • Vápník a selen
  • Jód

Taková poctivá polévka se pozitivním způsobem promítne do Vašeho zdraví. Česnek totiž snižuje krevní tlak, zamezuje nadýmání, potlačuje nežádoucí stres, podporuje látkovou výměnu a v neposlední řadě slouží také ke snížení cholesterolu v těle. Vhod Vám přijde i v období nachlazení, kdy dokáže bojovat s nemocemi a kašlem.

Co všechno si připravit?

Pokud se Vaším cílem opravdu stane poctivá a tradiční česnečka, musíte si nachystat vše potřebné. Při výběru ingrediencí nezapomeňte na důležité věci. Zároveň vsaďte na čerstvost jednotlivých surovin podporujících výslednou chuť polévky.

Surovina Množství
Brambory 4 ks
Cibule 1 ks
Česnek 10 stroužků
Nové koření 2 kuličky
Voda 1 l
Vejce 1 ks
Ingredience potřebné pro přípravu česnečky.

Tohle všechno je pochopitelně odrazovým můstkem pro přípravu česnečky. V rámci dochucování a vaření byste neměli opomíjet na máslo, bobkový list, majoránku, kmín, ale také na petržel, čerstvě namletý pepř a sůl.

Česnečka od A až do Z

Začněte tím, že si v hrnci osmažíte najemno nakrájenou cibulku, kterou následně zalijete vodou. Gurmáni samozřejmě mohou vsadit na zeleninový vývar. Poté přidejte i ostatní důležité ingredience v podobě nakrájených brambor, nového koření, bobkového listu a kmínu. Až po chvíli vaření se přidává asi poloviční množství připraveného a nakrájeného česneku. Ten zbývající prolisujete a do polévky vložíte až minutu před dovařením, abyste nepřišli o jeho přínosné látky.

Česnečka je hotová až poté, co ji dostatečně dochutíte. Právě k tomu slouží majoránka, sůl, pepř a petržel. Vhod ostatně přijde i libeček. Česnečku pak můžete podávat se sýrem, který se bude krásně táhnout nebo ji doplníte o rozšlehané vejce. To přidá nejenom na chuti, ale také na celkovém vzhledu polévky.

Publikováno: 02. 05. 2025

Kategorie: domov